2008. augusztus 18., hétfő

3 karcsúsító, frissítő recept a mediterrán-diéta jegyében

Kánikulában a könnyű, frissítő levesek, saláták ajánlottak, melyek nem terhelik meg a gyomrod. 3 ilyen receptet válogattunk most össze!

Saláta grillezett mozzarellával
Hozzávalók:

* só
* olívaolaj
* 10 dkg mozzarella
* 1 dl natúr joghurt
* 5 dkg apróra vágott gyöngyhagyma
* 10 dkg karikázott csemegeuborka
* 10 dkg reszelt alma
* 10 dkg céklasaláta
* 1 db főtt, kockázott burgonya

Így készül:
Először az öntetet készítsd el: 1 dl natúr joghurtot keverj ki 5 darab, villával összetört szardellával. Ezután egy tálban keverd össze a burgonyát, a céklasalátát, a reszelt almát, a csemegeuborkát és a gyöngyhagymát. 1 evőkanál aprított petrezselyemzölddel fűszerezd, majd locsold meg az öntettel. A grillezett mozzarellához a mozzarellagolyót szeleteld fel, olívaolajjal kend meg, és forró grillrácsra fektetve vagy forró serpenyőben mindkét oldalát fél-fél percig süsd.

Karcsúsító receptek - mediterrán-diéta
Kapribogyós tükörtojás

Hozzávalók:

* só
* 1 mokkáskanál olaj
* 2 mokkáskanál kapribogyó
* 2 db tojás
* 2 szelet graham pirítós, fokhagymával és olívaolajjal megkenve

Így készül:
Serpenyőben forró olajra üsd a tojásokat. Ízlés szerint sózd, és még sülés közben 1 mokkáskanál kapribogyót szórj rájuk. Süsd készre, majd forrón, a hagymás kenyérrel fogyaszd!

Kakukkfüves libamájleves pirított kenyérkockákkal

Hozzávalók:

* 2 szelet kockára vágott tökmagos kenyér
* 2 dkg reszelt sovány fokhagymás sajt
* 2 mokkáskanál olaj
* 8 dkg kockára vágott pecsenye libamáj
* őrölt bors
* aprított kakukkfű
* só
* 5 dkg vékony metéltre vágott padlizsán
* 5 dkg vékony metéltre vágott zeller
* 5 dkg vékony metéltre vágott petrezselyemgyökér
* 5 dkg vékony metéltre vágott sárgarépa

Így készül:
A vékony, metéltre vágott zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, padlizsán) kevés forró olajon futtatsd át. Saját levében rövid ideig párold, majd öntsd fel 4,5 dl vízzel. Fűszerezd ízlés szerint sóval, aprított kakukkfűvel, őrölt borssal, majd főzd meg. Közben a kockára vágott libamájat kevés forró olajon pirítsd át. Ha a zöldségek megfőttek (kb. 20 perc alatt), a leveshez add hozzá a pirított libamájat, aztán az egészet forrald készre. A kockázott kenyeret száraz serpenyőben pirítsd halványra, és amíg még forró, szórd meg a reszelt sajttal. A levest mélytányérba szedve, a sajtos pirított kenyérkockákkal szórd meg és forrón fogyaszd!

Nincsenek megjegyzések: